25 Temmuz 2013 Perşembe

Dünyanın En Uzun Filmi Kaç Saattir


Dünyanın en uzun filmini izlemek günler alıyor
Sizce dünyanın en uzun filmi kaç saattir. 2,3 ya da 4 saat mi? Biz sizin için araştırdık ve bulduk. Birazdan okuyacaklarınız sizi şaşkına çevirebilir. Dünyanın en uzun filmini izlemek için gece gündüz neredeyse 7 gün aralıksız izlemeniz gerekecek.

1978 – 2010 yılları arasında 31 yılda çekilen film, 2000′den fazla 3 dakika 25 saniye uzunluğunda sessiz bölümden oluşuyor. Her bölüm bir kişinin verilen zaman içerisinde ne isterse yapmasından oluşuyor.

Filme katkıda bulunan ünlüler arasında yönetmenler Barbet Schroeder, Ken Loach, Sam Fuller, Jean-Luc Godard, Terry Gilliam, satranç ustası Joel Lautier ve oyuncular Roberto Benigni ile Julie Delpy’de bulunuyor. Yönetmenin en sevdiği oyuncusu ise 7 aylık bir bebek olmuş. 

PARİS - Yapımı 31 yıl süren, 150 saatlik dünyanın en uzun filmi Fransa’da gösterime girmeye hazırlanıyor.
1978’de çekimlerine başlanan 'Cinematon' adlı film Gerard Courant tarafından çekildi. Ünlü isimlerden filozoflara kadar birçok kişinin 3 dakika 25 saniye boyunca kameranın önünde doğaçlama yaptıkları sahnelerden oluşan film, bu ay Avignon'da gösterime girecek.
Ocak ayında ise Paris’te gösterimi yapılacak olan filmde Ken Loach, Roberto Benigni, Samuel Fuller, Monty Python ve Terry Gilliam gibi sinema dünyasından isimlerin yanı sıra satranç şampiyonu Joel Lautier de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder