31 Ağustos 2013 Cumartesi

Hayvanların Gebelik Süreleri Ne Kadardır

Hangi Hayvanın gebeliği kaç gün sürer?

Hayvanların Gebelik Süresi Ne Kadardır
Fil: 660 gün
Zürafa: 450 gün
Aslan:105 gün
Kaplan: 105 gün
Köpek: 63 gün
Kurt: 63 gün
Kedi: 56 gün
Tilki: 49 gün
Tavşan: 28 gün
Eşek: 326 gün
Kısrak: 336 gün
İnek: 283 gün
Koyun: 150 gün
Keçi: 150 gün
Domuz: 114 gün
Manda: 10,5 ay
Deve: 12 ay
Sıçan: 28 gün
Fare: 21 gün

29 Ağustos 2013 Perşembe

Diş Macunu Alırken DİKKAT

Diş macunu tüplerinin dip tarafındaki renk farklılıklarına daha önce dikkat ettiniz mi ?

Renklerin anlamlar:

Yeşil : doğal ürün
Mavi : Doğal ve tıbbi ürün karışımı
Kırmızı : Doğal ve kimyasal malzeme karışımı
Siyah : tamamen kimyasal
**********************************
Have you ever noticed that there is a distinct color at the bottom of each toothpaste pack ?
Do you know the meaning of the colors ?
Green : Natural.
Blue : Natural + Medicine.
Red : Natural + Chemical composition.
Black : Pure Chemical.

25 Ağustos 2013 Pazar

Türkiye'nin Sınırları Dışındaki Tek Türk Toprağı Neresidir

     
Caber Kalesi Suriye Sınırları İçerisindeki Tek Türk Toprağı

 Türkiye'nin Sınırları Dışındaki Tek Türk Toprağı Neresidir?

        Suriye sınırları içinde yer alan Caber Kalesi'dir. Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat nehrinin sol kıyısında kalan bu kalede 1921 yılından beri Türk bayrağı dalgalanmaktadır

        Hicri 5. asırda Benî Kureyşli Ca'ber tarafından zaptedildiği için, bu isimle anılmaktadır. Caber Kalesi, Yavuz Sultan Selim devrinde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey’in dedesi Süleyman Şah'ın mezarı da buradadır.

 Suriye'nin yaptığı Tabka Barajı nedeniyle kalenin sular altında kalma riskine karşı Süleyman Şah'ın türbesi, Halep'in Karakozak köyü yakınındaki yeni yerine nakledilmiştir. Caber Kalesi ve karakolu aynı yerde varlığını sürdürmektedir. Caber Kalesi, Türkiye Cumhuriyeti 20. Zırhlı Tugayı 3.Hudut Alay Komutanlığı 2. Hudut Taburu'na bağlı bir manga asker tarafından korunmaktadır.


Caber Kalesi, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti'nin yenilmesi üzerine, 1918 yılında İngiliz Kuvvetleri tarafından işgal edilmiş, daha sonra Birleşmiş Milletler Cemiyeti kararı ile Fransız mandası altına giren Suriye Devleti sınırları içerisinde kalmıştır.

      Türkler için büyük manevi değer taşıyan Caber Kalesi, 20 Ekim 1921 tarihinde Fransa ile imzalanan Ankara Anlaşması'nın 9. maddesi gereğince, Osmanlı Devletinin kurucusu Sultan Osman'ın büyük babası Süleyman Şah'ın Caber kalesindeki, Türk Mezarı adı altında tanınan kabri, müştemilatı ile beraber, Türkiye'nin malı sayılmış, orada muhafızlar bulundurma ve Türk bayrağını çekme hakkı tanınmıştır.

   

Stewart Teoremi Nedir, Stewart Teoremi Nasıl Akılda Tutulur

 

Stewart Teoremi

d²=(b².n + c².n) / (m+n) - m.n

ifadesinde

m + n = a

eşitliği kullanılarak payda eşitlenirse,

b.n.b + c.m.c = d.a.d + m.a.n

eşitliği akılda kalıcı simetrik bir förmül haline gelmiş olur.

Ayrıca Stewart Teroremi'nin ispatı

cos(Θ) = - cos(Θ')

eşitliğinden ve Cosinüs Teoremi'nden yararlanılarak kolayca yapılabilir.

Sahra Çölüne Ne Zaman Kar Yağdı

 

 Cezayir'de Batı Sahra Çölü'nde kar ilk kez 18 Şubat 1979 günü yağmıştır. Çöle kar yağması o yıllarda ilk kez rastlanan bir durum olduğu için mucize olarak kabul edilmiş, hatta kıyamet alameti olduğunu söyleyenler bile olmuştur.
     Ne var ki, bu Sahra Çölü'ne yağan son kar olmamıştır. Geçen yıl, 19 Ocak 2012'de Batı Sahra Çölü'nün Beçar bölgesinde beklenmedik şekilde oluşan soğuk hava dalgası, çöle kar yağmasına yol açtı. Bölgede hava durumu 24 saatlik kar yağışının ardından normale döndü.

Ekinoks Nedir, Ekinoks Hangi Tarihlerde Meydana Gelir

 

 Gece ile gündüzün eşit olması durumudur. Yılda 2 kez tekrarlanır:


  • Kuzey Yarım kürede yaklaşık olarak 21 Mart İlkbahar Ekinoksu - 23 Eylül Sonbahar Ekinoksudur.
  • Güney Yarım kürede yaklaşık olarak 21 Mart Sonbahar Ekinoksu - 23 Eylül İlkbahar Ekinoksudur.

Yazının İcadı, Yazının Bulunması



  Yazı ilk olarak M.Ö. 3200 yıllarında Sümerler tarafında bulundu. Bilinen alfabeye dayalı ilk yazı sistemi Sümerlere aittir. İlk yazıları şekiller üzerine kuruluydu, yani karşılarına çıkan her varlık ve olay için bir şekil kullandılar.

     Sümerce bazı özellikleri bakımından Ural-Altay grubu dilleriyle benzerlik gösterse de bu gruba dahil edilemez. Bugün yapılan pek çok araştırma Sümerce'nin Hint Avrupa Dil Ailesi'nden çok sondan eklemeli yapısı sebebiyle Japonca, Korece, Moğolca ve Türkçe ile yakın olduğunu görüşüne varmıştır.

Bayrağı Dikdörtgen Olmayan Tek Ülke Hangisidir

    
      


Şu anda dünya üzerinde bayrağı dikdörtgen ya da kare formunda olmayan tek ülke Nepal'dir. Nepal bayrağı üstüste kullanılan iki üçgen bayrağın birleştirilmesiyle oluşmuştur.

       Şimdiki Nepal bayrağı, 12 Aralık 1962 tarihinde kabul edilmiştir. Bayrağın üstünde ay ve güneş sembolleri vardır. Güneş sarayı, ay ise 1951 yılına kadar ülkeyi yöneten Rana ailesini temsil eder.

Maden Suyu ve Soda Arasındaki Fark Nedir

     

       Cumhuriyet'in ilk yıllarında maden suyu şişelenme sırasında "maden suyu sodası" diye etiketlendiği için kamuoyunda bu 2 içecek arasındaki fark tam olarak bilinmemektedir. Fakat insan vüduna yararlı olan ise maden suyu yani doğal mineralli sudur.
Maden suyu yer altında oluşan doğal mineralli kaynak suyudur. Soda ise çeşme suyuna karbondioksit ve bikarbonat atılarak yapılan yapay bir içecektir.

Bonzai Otu Hakkında Genel Bilgi

         Sentetik kimyasalların Bonzai'nin üzerine sıkılmasıyla marijuana etkisi sağlandığı iddia edilmekle beraber işin aslı farklıdır. Kökeninde Bonzai ağacının marijuana ile ilgisi yoktur ve üzerine sıkılan kimyasallarla marijuanaya benzetilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu zararlı kimyasallar, kullananlar üzerinde ciddi psikolojik problemlere yol açabilmektedir. Bonzai yasal bir bitki olduğu için yetiştirilmesini engelleyen bir kanun yoktur. Bonzai'nin marijuana gibi ağır bir kokusu olmadığı için de yetiştirenleri yakalamak genellikle çok zordur.

          Bonzai ilk kez 2004 yılında Avrupa'da ortaya çıkmış, uyuşturucu etkilerinden ötürü bir çok ülkede yasaklanmıştır. Marijuna'nın içinde bulunan THC maddesine ek olarak JWH-018, JWH-073, CP-47,497, JWH-200 ve cannabicyclohexanol kimyasallarını barındırmasından ötürü Amerika'da da uyuşturucu kategorisine alınmıştır. Özellikle JWH-018 adlı kimyasalın metabolizmaya etkisi ve zehirlilik derecesi bilinmediği için Bonzai içmenin ölümle sonuçlanabileceği gerçeğini unutmamak gerekir.
 
         Bonzai, üzerine kimyasallar sıkılarak üretilen sentetik ot olup ciddi psikolojik zararları olan bir uyuşturucu türüdür. Bonzai otu ya da Bonzai uyuşturucu olarak da bilinir. Bonzai kelimesinin kökeni, bon (tabak), sai (ağaç) kelimelerinden oluşan bonsai'den gelmektedir. Saksı, tabak ya da taş üzerinde yetiştirilen, minyatürilize edilmiş ağaçları ifade eder. Türkçe'ye bonzai olarak geçmiştir.

Ahtapotun Kaç Kalbi Vardır

İlgi Çeken Bilgiler


Ahtapotların 3 tane kalbi olduğunu biliyor muydunuz?
Ahtapotların 3 tane kalbi vardır. 8 tane kolu olduğunu herkes bilir ama bu ayrıntıyı çoğu insan bilmez. Ahtapotların 3 tane kalbinin olmasının sebebi kol sayısının fazla olmasıdır.

     Ahtapotların 8 tane kolu vardır ve bu kolların hepsi çok güçlüdür. Bu sayede avına kolayca sarılıp avlanmasını sağlar. Ahtapotların bu gücü sonuna kadar kullanabilmesi için 3 tane kalbe ihtiyacı vardır.

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Sabahları sadece horozlar ötmez

Sabahları sadece horozlar ötmez
       Sabah günes dogarken ötmek yalniz horozlara özgü degildir.  Kulaga en çok horozun sesinin gelmesi, onun sesinin digerlerinden daha güçlü olmasidir.  Kuslarin büyük çogunlugu da ayni saatlerde agaçlarda koro halinde öterler.

Beyaz Atlı Prensini Arayanlara Köpek Balıklı Beyaz At

Beyaz Atlı Prensini Arayanlara Köpek Balıklı Beyaz At :)

20 Ağustos 2013 Salı

Şırınga'nin icadı

Siringa'nin icadi

1853’ te Charles Pravaz, siringayi icat etmis. Kan damarlarina ve kaslarin içine ilaç enjekte etmekte kullanilan deri alti siringasi, tip açisindan büyük bir yenilikmis. 1987’ de bir baska doktor Jean-Louis Brunet, kan örnegi alinirken enjektöre takilan bir baska aletin patentini almis. Alet, siringa hastadan çikarilir çikarilmaz siringanin agzini tikiyormus. Böylece doktor ve hemsireler mikroplu kanla temas etmemis oluyorlarmis.

Tren 360 kilometre hiz yapmis

Rekorlar kitabına giren tren
Fransa’da bir tren 360 kilometre hiz yapmis. Bu hizla rekorlar kitabina girmis. Fransa’da ortalama olarak trenler 300 kilometre hizla gidiyormus. 2007 yilinın Temmuz ayinda Paris-Strasbourg arasindaki 500 kilometrelik hattin hizmete sokulmasiyla ülkenin dogusuyla da hizli tren baglantisi kurulacakmis.

En degerli harita dünyanın ilk atlasi kaç yılında basılmış

En degerli harita

En degerli harita Dünyanin ilk atlasi Londra’da satilmis. Atlas 1477’de basilmis. Dünyanin en önemli haritasiymis. Dünyanin çesitli yerlerinden gelen kisiler harita için kiyasiya ugrasmis. Harita rekor bir fiyata satilmis.

Bilinen ilk harita Piri Reis tarafından çizilmiş olsa da ondan daha önce 2-3 haritanın daha çizildiği gerçeği kabul edilmektedir...

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Dönen Kuleler 360 Derece Dönebilen Kuleler

 
David Fisher tarafından yapılan bu kule yapı şeklini değiştirerek sürekli hareket halinde olmakla beraber kendi enerjisini de kendisi üretmektedir.
Görüntüyü Tam Ekran İzlemek Daha Bir Zevkli Olacaktır ...

18 Ağustos 2013 Pazar

Atlarin İlginç Yönü

Atlarin İlginç Yönü

Atlarin Muhtesemligi Atlar, bir ay boyunca sürekli ayakta durabilirler.
Dinozorlarin Geçmisi

Dinozorlarin Geçmisi Yok olmadan önce dinozorlar, dünyada 165 milyon yil yasamislardir

En eski kus fosili

Archaeopteryx

Archaeopteryx Bilinen en eski kus fosili Almanya’da bir maden ocaginda bulunan 150 milyon yillik Archaeopteryx fosilidir.

Insan Vücudundaki Demir Orani

Insan Vücudundaki Demir Orani

Insan Vücudundaki Demir Orani Insan vücudundaki demir, vücudun kendi agirligini tasiyacak kadar kuvvetli bir demir çubuk yapmaya yeterlidir.

Kangurular

Kangurular

Kangurular saatte yaklasik 45 km hizla ilerleyebilir ve 7,5 m yükseklige ziplayabilirler. İlginç bir özellikleri de kangrular geri geri yürüyemezler...

Zürafalar Hakkında İlginç Bigi

35 Santimetrelik Dil

35 Santimetrelik Dil Zürafa 35 santimetre uzunlukta siyah bir dile sahipmis.
Albatroslar


Albatroslar Bir Albatros kanatlarini çirpmadan bir gün boyunca havada kalabilir.

Saatlerin Geri Alınması Kim Tarafından Başlatılmıştır Neden

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin Gün isigindan daha fazla yararlanmak için saat uygulamasini Benjamin Franklin baslatmistir

Bebek Mavi Balina Kaç Cm büyüklüğünde Doğar

Bebek Mavi Balina
Bebek mavi balina 7,5 metre boyunda dogarmis.

Çıplak Gözle Bir Gecede Kaç Yıldız Görebiliriz

Ne Kadar Yildiz Görebiliriz

Ne Kadar Yildiz?Geceleri gökyüzü yildizlarla dolu gibi görünür ama çiplak gözün görebildigi sadece 30 yildiz varmis.

Eyfel Kulesinin Ilginç Özelligi

Eyfel Kulesinin Ilginç Özelligi

Eyfel Kulesinin Ilginç Özelligi Eyfel Kulesi, yaz aylarinda günesin isisiyla 15 santimetre uzuyor, kışın tekrar eski haline dönüyormuş...

Edison

Thomas Edison

Edison karanliktan korkarmış

Kalbimiz Günde Kaç Kez Çarpar

Kalp Atisi

Kalp Atisi Kalbimiz günde ortalama 100 bin kez çarpar.

Niçin Gözyasi Dökeriz?

Niçin Gözyasi Dökeriz?

Dünyadaki canlilardan sadece insan ruhsal nedenlerle aglar. Insani farkli kilan bu durum süphesiz yasam tarihindeki evrimin bir sonucudur.  Aslinda gözlerimize sürekli gözyasi koruma amaçli olarak salgilanmaktadir. Fakat aglama ruhsal bir bosalmadir. Bu konuyu ilk inceleyen Darwin’dir.  Daha sonra yapilan deneyler sonucu görüldü ki sogan dograrken akan gözyaslarinin kimyasal yapilari farklidir. Ruhsal gözyaslari daha çok protein içermektedir. Fakat henüz bu farkin nedeni açiklanamamistir.

Insanlar neden güler?

Insanlar neden güler? Gülmek fiziksel bir davranismis. Bilim adamlari, kahkaha atmanin ve gülümsemenin tamamen refleks oldugunu belirtti. Birçok arastirma sonucunda gülmenin nedenlerini açikladilar. Kisinin iyi bir ruh hali olmasi gerekiyormus. Söylenilen, duyulan veya görülen komik olayin 1 ya da 2 saniye içerisinde anlasilmasi gerekiyormus. Yasanan olayin iyi seyler hatirlatmasi gerekiyormus.

Bir Hafta Niçin 7 Yedi Gündür?



Bir Hafta Niçin 7 Yedi Gündür?

Babilli’ler 7 günlük haftayi zaman birimi olarak kullaniyorlarmis. Ilk çaglarda bilinen bes gezegen ile günes ve ayin sayisinin 7 olusu bu sayiyi gizemli ve ugurlu kiliyormus.  Daha sonra dinlerde gögün 7 kat olusu ve dogadaki ana renk sayisinin 7 olusu, müzik notalarinin 7 olusu sayinin önemini daha çok belirtmis. Bu arada Fransa takvim yapisini degistirerek hafta sayisini 10 yapmis ama kabul görmemis.  Rusya, 5 günlük hafta uygulamasina geçmis, o da tutulmamis.  Sonunda yine hafta 7 gün olarak kalmis.

Günesin sicakligi ne kadardir?

    


 
      Günesin sicakligi ne kadardir? Günes, Günes Sistemi’ndeki en büyük gök cismidir. Çok sicak ve yanmakta olan bazi gazlardan olusur. Bu nedenle, yüzeyinde her saniye milyonlarca atom bombasi patlamasina esit güçte patlamalar olur. Bu patlamalarda boyu dünyamizin büyüklügünün 40-50 kati olan alevler fiskirir. Atesten bir topa benzeyen Günes, yüzeyinden çok büyük bir isi ve isik yayar. Eger, Günes olmasaydi, her zaman gece olurdu ve her yer buzla kapli olurdu. En önemlisi Dünya’da yasam, yani biz olamazdik. Günes’in sicakligi dis yüzeyinde 6000 derece, içinde ise 12 milyon derecedir.

Çinlilerin gözleri neden çekiktir?

   

   Çinlilerin gözleri neden çekiktir? Japonlarin, Çinlilerin ve Orta Asya’da yasayan çogu insanin gözü çekiktir. Aslinda herkesin gözleri aynidir. Farkli olan, göz kapaklaridir. Gözün üzerindeki göz kapaginin ikinci kivrimi gözün üstüne biraz fazla inmistir. Bu da dar gibi görünür. Yogun  olan kar tabakasinin, göz kamastiran isigindan korumak için, bir nevi kar gözlügü gibi gelismistir.

Döner kapilar neden vardir?

      
Otel denilince ilk akla gelenlerden biri de döner kapilardir. Peki neden döner kapi kullanilir? Döner kapilarin tek amaci enerji tasarrufudur. Binanin içindeki isi sürekli korunur. Normal kapilarin içinden soguk sürekli içeri girer. Klimalar ise bu konuda yetersiz kaliyor. Ama döner kapilar içerideki isiyi koruyor. Biri açilirken digeri kapaniyor. Böylelikle isi korunmus oluyor.

Dünyaya en yakin yildiz hangisidir

 Dünyaya en yakin yildiz Günestir. Günes sadece bizi isitmakla kalmaz, Günes manyetik bir alana sahip olan, dönen ve çekirdeginde enerji üreten bir gökcismidir.

15 Ağustos 2013 Perşembe

Uzaktan Kumandayı Kim İcat Etti




Ilk uzaktan kumanda cihazi
1950'de Eugene Polley, ilk uzaktan kumanda cihazini icat etmiş. Bir mühendis olan Polley, ilk kablosuz kumanda cihazina “flashmatic” adini vermiş. Bu cihaz 1955’ te piyasaya çikarildiginda büyük ilgi görmüs. Fakat bugünkü emsallerine göre bazi sinirlari varmış. Örneğin  tv, günes ışığı alırsa kanallar kendiliginden degişebiliyormuş.

Tavuk mu yumurtadan çıkmış, yumurta mı tavuktan

Tavuk mu yumurtadan çıkmış, yumurta mı tavuktan ?
İngiliz uzmanlar, yillardir süren tartismaya son noktayi koydu:
Yumurta tavuktan önce vardi, yani tavuk yumurtadan çikti…
Yillardir kafa kurcalayan sorunun cevabini, Genetik uzmani Brookfield’, Londra’daki King’s College’den Profesör David Papineua ve Ingiliz Tavuk Üreticileri Federasyonu Baskani Charles Bourns açiklik getirdi. Bilim felsefesi uzmani Papineua, “mutasyona ugramis yumurtanin, ‘tavuk olmayan’ ebeveynlerden türedigini, yani bunun tavuk yumurtasi olmadigini” öne süren insanlarin yanildigini kaydetti. Papineua, “Bir yumurtanin içinde tavuk varsa, yumurtanin ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasidir” dedi.


Keops Piramidinin Sirri


     Kahire’de bulunan ” Keops piramidi ” nin 12 ton agirliginda iki buçuk milyon bloktan olustugunu, günde on blok   yerlestirilmesi halinde yapiminin 664 yil sürecegini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karalari ve denizleri, tam esit iki parçaya böldügünü ve piramidin dünyanin agirlik merkezinin tam ortasinda  bulundugunu,
    yüksekliginin (164 mt) bir milyarla çarpiminin günesle dünyamiz arasindaki uzakligini verdigini, taban alaninin, yüksekliginin iki katina bölünmesinin pi sayisini verdigini,
    piramitlerin içerisinde ultrason, radar, sonar gibi cihazlarin çalismadigini,
    kirletilmis suyun bir kaç gün piramidin içinde birakildiginda aritilmis olarak bulundugunu,
    piramidin içerisinde sütün birkaç gün süreyle taze kaldigini ve sonunda bozulmadan yogurt haline geldigini,
    bitkilerin piramit içerisinde daha hizli büyüdüklerini, çöp bidonu içindeki yemek artiklarinin hiç koku yaymadan mumyalastigini, kesik, yanik, siyrik ve yaralarin piramidin içinde daha çabuk iyilestigini, piramidin içinin yazin soguk, kisin sicak oldugunu, piramit kimin adina yapildiysa onun bulundugu odaya yilda 2 kez günes girdigini ve bu günlerin dogdugu ve tahta çiktigi günler oldugunu,
    BILIYOR MUYDUN?

Renklerin dili

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçasidir renkler. Onlarin hayatimizda var olmadigini düsünebiliyor musunuz? Renksiz bir yasam! Ne kötü olurdu öyle değil mi ?
Renk seçimimizin karakterimizi etkilediginden haberiniz var miydi? Seçtigimiz renkler üzerimizde olumlu veya olumsuz etkiler birakirlar. Bunun için renk seçimimize dikkat edebiliriz. Odamizin rengini belirlerken, giydigimiz kiyafetlerimizin ve eşyalarımızı seçerken işte bakın renklerin dili ...
Kirmizi:
Canliligi temsil eder. Ayrica insanin istahini kabartan bir renktir. Bu yüzden de gida firmalarinin çogu logosunda bu rengi kullanir.

Yesil: Doganin ve baharin rengidir. Huzur verir insana. Rahatlatici özelliginden dolayi hastaneler bu rengi kullanir.

Siyah: Gücü temsil eder. Bir de bu renk üzüntünün anlaticisidir. Ancak Japonya’da siyah “mutluluk” demektir. Einstein’in rahat çalisabilmek için perdelerini siyah renk kullandigi da söylenir.

Mavi: Gökyüzünün rengi mavi sakinlik simgesidir. Insana rahatlik ve huzur verir.

Mor: Bu renk, eskiden beri lüksün temsilcisi olmustur. Saraylarin, gösterisi seven insanlarin rengi mordur.

Sari: Dikkat çekici bir renktir. “Ben Buradayim” diye kendini gösterir. Zeka ve incelik demektir sari. Ayrica, sonbaharin hüzünlü güzelliginde onu görmek mümkündür.

Pembe: Nesenin, sirinligin simgesidir. En tatli renktir. Özellikle kizlar arasinda moda bir renk oldugunu söyleyebiliriz.

Lacivert: Sonsuzlugu, otoriteyi temsil eder. Ayrica verimliligi de simgeler.

Beyaz :
Bu renkle ilk akla gelen “temiz” ifadesidir. Çamasir makinesi iyi yikadiginda “kar gibi beyaz” yikamis deriz hemen. Ayrica ferahligin ve kararliligin da simgesidir.

Kirmizi renk bogalari niçin kizdirir?

Aslinda kirmizi renk hiçbir bogayi kizdirmaz.
Çünkü bogalar renk körüdür ve kirmiziyi diger renklerden ayirt edemezler. Peki neden bu kadar kızaqr boğalar ?

Gerçeği şudur kırmızı renk boğaları kızdırmaz. Sebebi ise boğaların renk körü olmasıdır. Yani kırmızı rengi diğer renklerden ayırt edemezler. Boğa güreşlerinde boğa güreşcisi olan matador eline almış olduğu şapkasının şalını sallayarak kızdırır boğayı. Yani boğanın kırmızı renge saldırdığı inancı tamamiyle yanlış bir düşüncedir.

İspanyada boğaların kırmızı renge saldırıyo olma inancı, bütün boğa güreşçilerinin kırmızı başlık kullanıyorlar olmasıdır. Bu başlıkları boğayı kızdırmak için değil güzel bir görüntü vermesi amacıyla kullanılmaktadır.

Bu kırmızı renk insanlarda etkili bir renktir. Yapılmış olan bazı deneylerde kırmızı rengin insanlarda kan basıncını yükseltip, kalbin atışını hızlandırdığı görülmüştür. Bu sebebiyse kan rengininde kırmızı olduğu düşünülmektedir.

Boğalar kırmızı rengi görünce sinirlenmiyorlar. Etrafında bağıran binlerce insan olması, tozlu, görültülü ve sıcak bir otam olması, sırtlarına saplanan kılıcın acısı yüzünden asabi olurlar.

Boğa güreşi bilindiği üzere İspanyada doğan bir gelenek değildir. İlk çağlardan günümüze kadar boğa, kuvvet, dayanıklılık ve verimin simgesi olmuştur Boğa güreşi ilk Yunan, Roma, Mısır, Kore ve Çin medeniyetlerinde görülmüştür.

1 Nisan sakasinin kökeni nerden gelmektedir

1 Nisan sakasinin kökeni nerden gelmektedir

1564 yilinda Fransa krali IX. Charles, yil baslangicini Ocak ayinin birinci gününe almis. Daha önce Avrupa’ da yaygin olan yil baslangici 25 Martmis. O zamanki iletisim sartlarinda IX Charles’in bu karari fazla yayilamamis. Duyanlar ise protesto amaciyla eski adetlerine devam etmisler. 1 Nisan’da partiler düzenlemisler. Digerleri ise onlari Nisan aptallari olarak nitelendirmisler. 1 Nisan’a bütün aptallarin günü adini vermisler.

Biber neden acidir?


Biber aci degil yakicidir. Biberin yakiciligi, içinde bulunan kapsaisin adi verilen bir tür bilesikten kaynaklanir. Bu maddenin büyük bir kismi, biberin etli kisminda ve tohumlarinda bulunur. Yakici biberler koyu renkli ve çok sivri uçludur. Biberler A ve C vitaminleri bakimindan çok zengin olup, sicak havada yenilen yakici biberler insani terletirler ve terin buharlasmasiyla insanda bir serinlik hissi duyulur.

1 Ağustos 2013 Perşembe

Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin Gömülü Olduğu Ülke Neresidir


Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin Gömülü Olduğu Ülke Neresidir ?

Cevap:Macaristan

1566 yılında Osmanlı ordusu Zigetvar kalesini kuşatmış, ancak kalenin ele geçirilmesinden birkaç gün önce Kanuni Sultan Süleyman hayatını kaybetmişti. Kanuni'nin ölümü ordudan saklanmıştı.

Padişahın cenazesi daha sonra İstanbul'a götürülüp orada defnedilmiş olsa da, iç organları Zigetvar şehri yakınında, Osmanlı ordusunun karargâhının bulunduğu bölgede toprağa verilmişti.

Daha sonra da bu mezar bir türbe haline gelmişti.

Hangisi Türk Lokumunun Malzemelerinden Değildir

Hangisi Türk Lokumunun Malzemelerinden Değildir?
Cevap : Margarin

Hangisi dünyanın en zeki hayvanları arasında yer almaz

Hangisi dünyanın en zeki hayvanları arasında yer almaz ?
A. Karga
B. Yunus
C. Şempanze
D. At