25 Ağustos 2013 Pazar

Bonzai Otu Hakkında Genel Bilgi

         Sentetik kimyasalların Bonzai'nin üzerine sıkılmasıyla marijuana etkisi sağlandığı iddia edilmekle beraber işin aslı farklıdır. Kökeninde Bonzai ağacının marijuana ile ilgisi yoktur ve üzerine sıkılan kimyasallarla marijuanaya benzetilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu zararlı kimyasallar, kullananlar üzerinde ciddi psikolojik problemlere yol açabilmektedir. Bonzai yasal bir bitki olduğu için yetiştirilmesini engelleyen bir kanun yoktur. Bonzai'nin marijuana gibi ağır bir kokusu olmadığı için de yetiştirenleri yakalamak genellikle çok zordur.

          Bonzai ilk kez 2004 yılında Avrupa'da ortaya çıkmış, uyuşturucu etkilerinden ötürü bir çok ülkede yasaklanmıştır. Marijuna'nın içinde bulunan THC maddesine ek olarak JWH-018, JWH-073, CP-47,497, JWH-200 ve cannabicyclohexanol kimyasallarını barındırmasından ötürü Amerika'da da uyuşturucu kategorisine alınmıştır. Özellikle JWH-018 adlı kimyasalın metabolizmaya etkisi ve zehirlilik derecesi bilinmediği için Bonzai içmenin ölümle sonuçlanabileceği gerçeğini unutmamak gerekir.
 
         Bonzai, üzerine kimyasallar sıkılarak üretilen sentetik ot olup ciddi psikolojik zararları olan bir uyuşturucu türüdür. Bonzai otu ya da Bonzai uyuşturucu olarak da bilinir. Bonzai kelimesinin kökeni, bon (tabak), sai (ağaç) kelimelerinden oluşan bonsai'den gelmektedir. Saksı, tabak ya da taş üzerinde yetiştirilen, minyatürilize edilmiş ağaçları ifade eder. Türkçe'ye bonzai olarak geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder