15 Ağustos 2013 Perşembe

Renklerin dili

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçasidir renkler. Onlarin hayatimizda var olmadigini düsünebiliyor musunuz? Renksiz bir yasam! Ne kötü olurdu öyle değil mi ?
Renk seçimimizin karakterimizi etkilediginden haberiniz var miydi? Seçtigimiz renkler üzerimizde olumlu veya olumsuz etkiler birakirlar. Bunun için renk seçimimize dikkat edebiliriz. Odamizin rengini belirlerken, giydigimiz kiyafetlerimizin ve eşyalarımızı seçerken işte bakın renklerin dili ...
Kirmizi:
Canliligi temsil eder. Ayrica insanin istahini kabartan bir renktir. Bu yüzden de gida firmalarinin çogu logosunda bu rengi kullanir.

Yesil: Doganin ve baharin rengidir. Huzur verir insana. Rahatlatici özelliginden dolayi hastaneler bu rengi kullanir.

Siyah: Gücü temsil eder. Bir de bu renk üzüntünün anlaticisidir. Ancak Japonya’da siyah “mutluluk” demektir. Einstein’in rahat çalisabilmek için perdelerini siyah renk kullandigi da söylenir.

Mavi: Gökyüzünün rengi mavi sakinlik simgesidir. Insana rahatlik ve huzur verir.

Mor: Bu renk, eskiden beri lüksün temsilcisi olmustur. Saraylarin, gösterisi seven insanlarin rengi mordur.

Sari: Dikkat çekici bir renktir. “Ben Buradayim” diye kendini gösterir. Zeka ve incelik demektir sari. Ayrica, sonbaharin hüzünlü güzelliginde onu görmek mümkündür.

Pembe: Nesenin, sirinligin simgesidir. En tatli renktir. Özellikle kizlar arasinda moda bir renk oldugunu söyleyebiliriz.

Lacivert: Sonsuzlugu, otoriteyi temsil eder. Ayrica verimliligi de simgeler.

Beyaz :
Bu renkle ilk akla gelen “temiz” ifadesidir. Çamasir makinesi iyi yikadiginda “kar gibi beyaz” yikamis deriz hemen. Ayrica ferahligin ve kararliligin da simgesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder